středa 12. února 2014

Na skok k asijské kinematografii


Často, když sháním nový film, zabrousím na asijský kontinent a malokdy jsem zklamán,  z TV známe možná tak Bruce Leeho, Jackieho Chana, Tygra a Draka je toho však daleko více...



1. Shurayukihime aneb Lady Snowblood (1973) (Drama/ Akční)
Stejně Jako já před nedávnem, jste asi o tomhle japonském snímku neslyšeli. Jedná se o hlavní předlohu Kill Billa, který se po zhlédnutí tohoto japonského filmu pro mě stal jen dobře zpracovanou vykrádačkou :-)) . Vzhledem k tomu, že se jedná o 40 let starý film musel by ve své době skutečnou bombu. Touha po odplatě tak velká, že vede k početí dítěte, které má předurčen životní cíl vykonat pomstu matky. Krve je sice spousta, ale její nepříliš přirozená barva a tryskání pod tlakem, působí občas spíš komicky.

                                                   

2. Deiji (Daisy) (2006) (Drama/ Romance/ Akční)
Už jsem se zmiňoval, že jsem si oblíbil korejské filmy a tohle je jeden znich. Byť se děj odehrává v Holandsku, hrají v něm korejší herci . Nejedná se,  ale o typický korejský film.V první polovině je to romantika jakou umí asi jen korejci.. :). Ve druhé se to zvrhává pomalu v akční krimi film, proto sem byl částečně na rozpacích jak moc se mi líbil, ale musím říct že ho to nakonec udělalo lepším.
                           
                                 

3. Pabo (Miracle of Giving Fool) (Drama/ romance)
Tohle je prostě neskutečná síla, asi jeden  z nej korejských filmů, který končí dost tragicky, je v něm ale dost scén které vás donutí usmát se, byť na konci je Vám spíš do breku... , Pokud si chcete pustit film na zlepšení nálady.. tohle si rozhodně nepouštějte. Není to na to pouštět si ten film dokola, přesto je geniální. Příběh o obětování až do konce.. (mimochodem poslední minuty se odehrávají v Praze) .trailer s titulky sem nenašel, ale celý film s titulky najdete v pohodě.






Všechny zmíněné fimy by jste měli bez větších problému na internetu najít (min na youtube).

Žádné komentáře:

Okomentovat