neděle 9. února 2014

Pravidlo 3 sekund ?..

Několikrát jsem četl v různých oblasech životat o pravidlu několika sekund dokdy situace nepřekombinujete, ale i těch několik sekund mi přijde pořád moc  (samozřejmě záleží i o co jde) . 3 vteřiny jsou totiž pořád dost dlouhá doba na to aby jste zapnuli logickou část mozku a našli si několik výmluv. Mám na mysli rozhodnutí, kde by jsme měli rozhodnutí zda jít do akce měli udělat okamžitě podle toho zda nás daná věc přitahuje. O jaké věci se jedná nechám na každém, může to být u každého něco jiného.
Ono to není jen o tom jednou rozhodnutí, s každým dalším takovým 'přemýšlěním' zda do něčeho jít přeprogramováváte mozek do stále více analytického stavu, to je dobré pro analýzy např v práci, ale špatné pro sociální život. Rozhodnutími, které uděláte okamžitě je to naopak. I když nakonec přemýšlením dojdete k tomu že do 'akce' jdeme, energie se kterou do ní jdeme už nikdy není taková.
Od mala je však vštěpováno o všem přemýšlet a tak není divu, že se do stavu kde moc nepřemýšlíme dostáváme jen stěží, i když by to bylo častu k dobru věci. Proto si myslím, že to pravidlo by mělo být pravidlem 0 sekund.


2 komentáře:

  1. Dle mého vůbec nejde o čas, a je jedno zda to bude 1, 0, nebo i 10 vteřim, podstatnější je rozhdnutí začít dělat a nezůstat u váhání a pochyb.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bezpochyby, ale čím kratší časový úsek tím méně pochyb :)

      Vymazat